Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Słodka alternatywa dla pączków
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Słodka alternatywa dla pączków

W Tłusty Czwartek objadamy się słodkimi smakołykami. Nie przepadacie za pączkami? Mamy dla Was doskonałe wypieki, które pozwolą na świętowanie ostatnich dni karnawału!

Jak zrobić bigos?
  • 1
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Jak zrobić bigos?

Bigos wiadomo, najlepszy jest na drugi, trzeci dzień od jego przygotowania, dlatego powinno się go robić przez kilka dni. Więcej w poradzie. Zapraszam.

Czy powinniśmy się bać glutaminianu sodu?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Czy powinniśmy się bać glutaminianu sodu?

Wszystko co jest oznaczane złowrogą literką E na etykietach produktów spożywczych sieje zamęt i strach. Glutaminian sodu też jest tak opisywany. E621 to właśnie on. Ale czy naprawdę powinniśmy go unikać i nie spożywać? Dowiedzmy się najpierw czym jest i gdzie go możemy znaleźć.

Sekret ciasta na faworki
  • 2
anulkadh anulkadh | Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62
Kulinarne ABC

Sekret ciasta na faworki

Tłusty czwartek to taki dzień, w którym możemy zapomnieć o liczeniu kalorii. Warto natomiast pamiętać, że faworki są w tym dniu równie ważnym przysmakiem jak pączki.

Ryż dziki, zizania wodna czy może wodny owies?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Ryż dziki, zizania wodna czy może wodny owies?

Roślinę, którą potocznie nazywamy dzikim ryżem w rzeczywistości wcale nim nie jest. To gatunek trawy, który nosi także inne przydomki. Nie zdziwcie się zatem jeżeli spotkacie się z nazwą zizania wodna, wodny owies albo ostruda wodna. Pod tymi wszystkimi imionami kryje się dobrze znany dziki ryż.