meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Przydatne narzędzia w kuchni – blender
Każdy, kto gotuje, wie że bez pewnych sprzętów najzwyczajniej w świecie nie da się obejść. Uważam, że jednym z takich urządzeń jest blender, dlaczego?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Każdy, kto gotuje, wie że bez pewnych sprzętów najzwyczajniej w świecie nie da się obejść. Uważam, że jednym z takich urządzeń jest blender, dlaczego?
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Popularna owsianka, to raczej mało lubiany sposób na śniadanie. Co zatem zrobić i jak ją urozmaicić by była chętnie jedzona przez wszystkich domowników?
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Płatki kaszy jaglanej, podobnie jak sama kasza, ostatnimi czasy biją rekordy popularności. To zdrowe, niskokaloryczne pożywienie, idealne na śniadanie.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449W Tłusty Czwartek objadamy się słodkimi smakołykami. Nie przepadacie za pączkami? Mamy dla Was doskonałe wypieki, które pozwolą na świętowanie ostatnich dni karnawału!
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Bigos wiadomo, najlepszy jest na drugi, trzeci dzień od jego przygotowania, dlatego powinno się go robić przez kilka dni. Więcej w poradzie. Zapraszam.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Wszystko co jest oznaczane złowrogą literką E na etykietach produktów spożywczych sieje zamęt i strach. Glutaminian sodu też jest tak opisywany. E621 to właśnie on. Ale czy naprawdę powinniśmy go unikać i nie spożywać? Dowiedzmy się najpierw czym jest i gdzie go możemy znaleźć.
anulkadh
| Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62Tłusty czwartek to taki dzień, w którym możemy zapomnieć o liczeniu kalorii. Warto natomiast pamiętać, że faworki są w tym dniu równie ważnym przysmakiem jak pączki.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449W wielkim skrócie wegetarianizm to świadome wykluczenie ze swojej diety mięsa, w tym także ryb i owoców morza. Brzmi radykalnie, ale o modzie na wegetarianizm mówi się coraz częściej.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Roślinę, którą potocznie nazywamy dzikim ryżem w rzeczywistości wcale nim nie jest. To gatunek trawy, który nosi także inne przydomki. Nie zdziwcie się zatem jeżeli spotkacie się z nazwą zizania wodna, wodny owies albo ostruda wodna. Pod tymi wszystkimi imionami kryje się dobrze znany dziki ryż.
kapitan_barbarossa
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 37, Artykułów: 7Czym doprawić swoje potrawy, aby zyskały czarodziejską moc, smak i aromat, a przy okazji przysłużyły się również naszemu zdrowiu i dodały urozmaicenia naszym potrawom?