sofieta
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 96, Artykułów: 3Kupujemy i oczyszczamy przegrzebki
O świeżosci przegrzebków świadczy kolor, powinien być jasno kremowy, bez przebarwień i „miły” rybi zapach
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
sofieta
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 96, Artykułów: 3O świeżosci przegrzebków świadczy kolor, powinien być jasno kremowy, bez przebarwień i „miły” rybi zapach
Noruas
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 549, Artykułów: 40Chcesz wiedzieć co kupujesz, a nie wiesz jaka jest różnica między sokiem, nektarem a napojem? Przeczytaj i kupuj mądrze.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Co jeść i pić, aby zmierzyć się z dręczącym nas kacem? Oto kilka propozycji.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jarmuż staje się coraz bardziej popularny. Doskonale sprawdza się w wielu daniach. Nie masz pomysłu z czym go przyrządzić? Przeczytaj artykuł i zainspiruj się kulinarnie!
Magdalenaa
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 59Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia gościmy Agatę Gregorowicz, autorkę bloga Dietetyczne Fanaberie. Agata dzieli się pomysłami na pyszne, zdrowe i dietetyczne dania. Gdy już nie gotuje oddaje się podróżowaniu, fotografuje i aktywnie spędza czas. Zapraszamy do lektury!
akrobatka2
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 594, Artykułów: 2Wiele osób wyeliminowało ze swojej codziennej diety ziemniaki, uważając je za produkt kaloryczny i tuczący. Czy to prawda?
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Ocet ma właściwości czyszczące i jest środkiem stosowanym od dawien dawna. Do czego jeszcze można używać octu? Nawet do skarpet!
meg-air
| Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131Mycie i czyszczenie octem, nadal w wielu domach jest jednym z najlepszych sposobów na pozbycie się trudnego do usunięcia brudu, nawet w najbardziej niedostępnych miejscach.
ami91
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 273, Artykułów: 4Powinno się spożywać 5 porcji owoców i warzyw w ciągu dnia. Tylko, ile tak na prawdę znajduje się w jednej porcji?
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Nie ma nic lepszego od domowych gołąbków! Jest to danie niezwykle pożywne i smaczne. Nie wiecie jak je przygotować? Przeczytajcie artykuł i zainspirujcie się kulinarnie!