Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Dodatkowy Kitchen Aid!
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Konkursy - zakończone

Dodatkowy Kitchen Aid!

Pierwsza edycja konkursu Podróże kulinarne z Hortex cieszyła się bardzo dużym zainteresowaniem. W ramach podziękowań i dalszej motywacji postanowiliśmy przyznać nagrodę dodatkową, jaką jest nowoczesny robot Kitchen Aid. Zobacz, który przepis został wyróżniony!

Kategoria promowana - styczeń
  • 10
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Konkursy - aktualne

Kategoria promowana - styczeń

Od 1 do 31 stycznia dodatkowo promujemy - 10 wirtualami - przepisy zawierające w swoim składzie kasze, soczewicę, cieciorkę oraz jarmuż. Pamiętajcie, że zdobyte wirtuale możecie wymieniać na wybrane przez siebie nagrody!

Jak zrobić rosół idealny?
  • 2
Annisa Annisa | Mistrz Kuchni | Przepisów: 116, Artykułów: 2
Kuchnia Wieszjak

Jak zrobić rosół idealny?

Mimo wielu kuchennych prób Twój rosół wychodzi blady lub mało esencjonalny? Zastosuj się do poniższych rad i ciesz się smakiem idealnego rosołu razem z najbliższymi.

Doskonałe pomysły na spaghetti
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Doskonałe pomysły na spaghetti

Nie masz zbyt wiele czasu na przygotowanie posiłku? Spaghetti to szybki i smaczny sposób na sycący posiłek. Zobacz nasze tradycyjne i oryginalne wersje tego dania. Zapraszamy!

Jarmuż - niedoceniane kapustne warzywo
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jarmuż - niedoceniane kapustne warzywo

Jak opisać w kilku słowach jarmuż? Z pewnością ma piękne, fryzowane liście, które stanowią część jadalną. Lekko orzechowy posmak, niesamowity koloryt oraz wiele funkcji to także cechy charakterystyczne tego kapustnego warzywa. I chociaż najczęściej występuje w formie dekoracji półmisków i produktów garmażeryjnych, to można z niego przyrządzić także przepyszne pesto czy sałatkę. A Ty jak wykorzystujesz to warzywo w swojej kuchni?

Dlaczego powinniśmy jeść kaszę jaglaną?
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Dlaczego powinniśmy jeść kaszę jaglaną?

Kasza jaglana to prawdziwa królowa wśród kasz. Wyrabiana z prosa zawiera nieco mnie wody, ale za to więcej białka niż inne rodzaje kasz. Dzięki temu jest bardzo często wykorzystywana przy układaniu jadłospisu dla osób chcących zrzucić zbędne kilogramy lub tych chorowitków, którzy preferują nieco lżejsze menu na co dzień.