

Konkurs - Rodzinne śniadanie z zielonabazylia.pl!
Zapraszamy do konkursu – pochwal się swoim przepisem na pyszne śniadanie dla całej rodziny i wygraj zestawy ze sklepu zielonabazylia.pl
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Zapraszamy do konkursu – pochwal się swoim przepisem na pyszne śniadanie dla całej rodziny i wygraj zestawy ze sklepu zielonabazylia.pl
Już czas pomyśleć o tym w jaki sposób przyozdobimy nasze koszyczki ze święconką. Podpowiadamy jak przygotować kolorowe pisanki. Dzięki naszym czterem metodom zdobienia jajek koszyczek będzie stylowy.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Ulla Pałka, znana jako Ulick autorka bloga Kuchnia na wzgórzu.
Jeszcze tylko dziś możesz wziąć udział w konkursie – dowiedz się jak być fit na wiosnę, podziel się przepisem na lekkie danie i wygraj świetny zestaw parowar + blender oraz wagi dietetyczne!
W drugim odcinku Hell's Kitchen królowało mięso – uczestnicy mięso smażyli i mięsem rzucali. Wojciech Modest Amaro traci wszelką nadzieję, że potrafią dobrze gotować. Jak długo wytrzyma Piekielna Kuchnia?
Szykujesz wielkanocne przyjęcie dla znajomych lub rodziny? Chcesz, aby twoje dania były smaczne i efektowne? Nic prostszego, możesz przygotować faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w takiej sytuacji. Podstawą do zrobienia smacznych i pięknych jajek faszerowanych jest odwaga w łączeniu ulubionych składników.
Sałatka jarzynowa z wędzoną makrelą, halibutem i śledziem to jeden z przepisów z książki Kuchenne rewolucje. Nowe przepisy Magdy Gessler.
Inspirująca książka kucharska, która zaraża pasją do gotowania. Magda Gessler, skutecznie rewolucjonizująca polską kuchnię, dzieli się przepisami na smaczne przystawki, zupy, mięsa, sałatki i desery.
Wiosna to idealny czas na oczyszczenie organizmu, zregenerowanie sił oraz być może pozbycie się nadmiaru zbędnych kilogramów. Przeczytaj artykuł i wypróbuj jadłospis autorstwa Dietetyk w Stolicy!
W pierwszym odcinku Hell's Kitchen - Piekielna Kuchnia konkurencję wygrała drużyna dziewczyn. Wojciech Modest Amaro zabrał je do swojego Atelier Amaro.