

Ryby na zimno
Pewnie w wielu domach w Święta Bożego Narodzenia nie zabraknie na stole ryb.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Pewnie w wielu domach w Święta Bożego Narodzenia nie zabraknie na stole ryb.
Pewnie każdy choć raz płakał przy krojeniu cebuli. Jest kilka sposobów, aby tego uniknąć.
Niedługo święta, porządki przedświąteczne i zakupy. Poniżej znajdziecie pewne ciekawostki dotyczące przechowywania i porad dotyczące orzechów.
Święta za pasem. Czas piec pierniczki, a potem je lukrować. Ale czym i jak? Poniżej odpowiedź na te pytania.
Pewnie nie raz zważyła wam się polewa czekoladowa i nie wiedzieliście dlaczego. Spróbujcie mojego sposobu!
Pewnie wielu z Was miało z tym problem, ale są sposoby, aby ułatwić sobie oddzielanie białek od żółtek.
Przepis na kruche ciasto jest prosty, doskonale sprawdzi się pod świąteczne serniki i makowce.
Na święta pieczemy wiele ciast, m.in. także biszkopty. Co zrobić, aby były one zawsze udane?
Parę zasad które mają wielkie znaczenie aby nasze domowe frytki nie były gumowate i nasączone tłuszczem
W przygotowaniach do Świąt warto uwzględnić zakiszenie buraczków, bo barszcz z dodatkiem zakwasu buraczanego ma rewelacyjny smak.