

Pyszny szpinak
Jak przygotować pyszny szpinak?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Jak przygotować pyszny szpinak?
Jak przygotować pyszne kluski lane? Oto moja porada.
Zobacz jakie warunki musi spełniać produkt tradycyjny, aby być produktem chronionym.
Naturalny jabłkowy sok, bez konserwantów i cukru będą produkować rolnicy z okolic Sandomierza. Pomysł na biznes tak dobry, że wygląda na kolejną interwencję ojca Mateusza.
Zobacz rozmowę z Reni Jusis, w którym opowiada dlaczego pokochała wszystko co ekologiczne.
Cofnijmy się w czasie i przeanalizujmy menu jaskiniowca.
Ser koryciński "swojski" ma za sobą bogatą historię, ale przed sobą jeszcze bogatszą przyszłość. Zobacz jak powstaje i co można zrobić ze słynnym serem z Korycina.
Laboratoria Smaku w duchu Slow Food prowadzone przez Zbyszka Kmiecia i Giena Mientkiewicza odbędą się 13 i 14 października w Łodzi podczas targów Natura Food.
Sól w kuchni jest niezbędna, dlatego zawsze powinna być sucha
Między 26 a 28 października wszyscy amatorzy dobrej kuchni i kina będą mogli zapoznać się z przeglądem międzynarodowych filmów kulinarnych.