mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Przygotowywanie klusek lanych
Jak przygotować pyszne kluski lane? Oto moja porada.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Jak przygotować pyszne kluski lane? Oto moja porada.
zozolek
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244Zobacz jakie warunki musi spełniać produkt tradycyjny, aby być produktem chronionym.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Naturalny jabłkowy sok, bez konserwantów i cukru będą produkować rolnicy z okolic Sandomierza. Pomysł na biznes tak dobry, że wygląda na kolejną interwencję ojca Mateusza.
zozolek
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244Zobacz rozmowę z Reni Jusis, w którym opowiada dlaczego pokochała wszystko co ekologiczne.
zozolek
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244Cofnijmy się w czasie i przeanalizujmy menu jaskiniowca.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Ser koryciński "swojski" ma za sobą bogatą historię, ale przed sobą jeszcze bogatszą przyszłość. Zobacz jak powstaje i co można zrobić ze słynnym serem z Korycina.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Laboratoria Smaku w duchu Slow Food prowadzone przez Zbyszka Kmiecia i Giena Mientkiewicza odbędą się 13 i 14 października w Łodzi podczas targów Natura Food.
justynkam
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 72, Artykułów: 3Sól w kuchni jest niezbędna, dlatego zawsze powinna być sucha
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Między 26 a 28 października wszyscy amatorzy dobrej kuchni i kina będą mogli zapoznać się z przeglądem międzynarodowych filmów kulinarnych.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Świetny pomysł na przyprawę z grzybów suszonych, którą możemy zrobić sami.