

Wino do potraw zawsze pod ręką
Co zrobić aby mieć zawsze pod ręką wino podczas gotowania?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Co zrobić aby mieć zawsze pod ręką wino podczas gotowania?
Zdrowy sposób na nadanie większej treści naszym sosom mięsnym.
Kilka słów o tym jak smażyć naleśniki aby nie przywierały do patelni.
Kilka słów o tym czym jest tarta.
Kilka porad na temat jedzenia i picia na przyjęciu.
Co powinniśmy podawać naszym gościom do kawy, a co do herbaty-kilka rad.
Szybki spód ciasta zamiast pieczenia
Kilka rad na temat ustawiania nakrycia na przyjęciu, które organizujemy.
Aby przyspieszyć kiszenie ogórków małosolnych
Aby ciasto drożdżowe było puszyste i miało idealną konsystencję