aninka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 194, Artykułów: 69Dlaczego warto jeść sery?
Serowa uczta dla podniebienia i zdrowia
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
aninka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 194, Artykułów: 69Serowa uczta dla podniebienia i zdrowia
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Mięso, nie suszone wędliny i ryby przechowujemy w lodówce.
natsu
| Starszy Kucharz | Przepisów: 1, Artykułów: 27Jak poradzić sobie z tofu w kuchni tak, aby wykorzystać w pełni jego potencjał? Tofu smażone, tarte czy a'la gyros?
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Większość ludzi tofu kojarzy z dietą wegetariańską. Co prawda, tofu jest nieodłącznym składnikiem kuchni wegetariańskiej, ale możliwości jego wykorzystania w kuchni są szersze.
natsu
| Starszy Kucharz | Przepisów: 1, Artykułów: 27Rabarbar to warzywo o unikatowym smaku, któremu zawdzięcza swoją popularność jako dodatek do różnych ciast i deserów. Co warto o nim wiedzieć i co zrobić z rabarbarem?
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Skąd się bierze ból głowy, który pojawia się przy jedzeniu i piciu zimnego?
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Miejsce na liście San Pellegrino to jedno z najbardziej prestiżowych wyróżnień dla restauracji. Kto znalazł się na niej w tym roku?
aninka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 194, Artykułów: 69Zastosowanie anyżu w kuchni
aninka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 194, Artykułów: 69Jak przygotować smaczne domowe gofry?
aninka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 194, Artykułów: 69Jak smacznie i wygodnie gotować na parze?