

Czym smarować pieczywo?
Jaki produkt tłuszczowy wybrać do smarowania pieczywa?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Jaki produkt tłuszczowy wybrać do smarowania pieczywa?
Serowa uczta dla podniebienia i zdrowia
Mięso, nie suszone wędliny i ryby przechowujemy w lodówce.
Jak poradzić sobie z tofu w kuchni tak, aby wykorzystać w pełni jego potencjał? Tofu smażone, tarte czy a'la gyros?
Większość ludzi tofu kojarzy z dietą wegetariańską. Co prawda, tofu jest nieodłącznym składnikiem kuchni wegetariańskiej, ale możliwości jego wykorzystania w kuchni są szersze.
Rabarbar to warzywo o unikatowym smaku, któremu zawdzięcza swoją popularność jako dodatek do różnych ciast i deserów. Co warto o nim wiedzieć i co zrobić z rabarbarem?
Skąd się bierze ból głowy, który pojawia się przy jedzeniu i piciu zimnego?
Miejsce na liście San Pellegrino to jedno z najbardziej prestiżowych wyróżnień dla restauracji. Kto znalazł się na niej w tym roku?
Zastosowanie anyżu w kuchni
Jak przygotować smaczne domowe gofry?