

Jak urządzić domowy bar?
Chcesz urządzić domowy bar? Zobacz, co będzie ci potrzebne, a na co z pewnością nie warto wydawać pieniędzy.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Chcesz urządzić domowy bar? Zobacz, co będzie ci potrzebne, a na co z pewnością nie warto wydawać pieniędzy.
Domowe wino możemy z łatwością postarzyć, nadając mu nie charakteru i stylu. Wystarczy dodać do niego odrobinę… dębu.
Zamawianie wina w restauracji nie musi być trudne. Zobacz, w jaki sposób zrobić to prawidłowo.
Jeszcze w wieku XVIII, gin był napitkiem głównie angielskiej biedoty. Dziś, coraz częściej jest zaliczany do alkoholi klasy premium, za butelkę których trzeba zapłacić majątek.
100 mililitrów gęstego syropu wlane do butelki spirytusu pozostawione na parę dni – czy z zaprawki do alkoholi da się zrobić domowe brandy lub whisky?
Szybki i pyszny sposób jak zmienić smak jajecznicy - dodać śmietany!
Czyli połączenie nauki i sztuki kulinarnej. Czy jest zdrowsza niż tradycyjna?
Nic tak jesienią i zimą nie rozgrzeje, jak kufel dobrego grzanego wina lub piwa.
No i się wydało! Malo, że Bond pil zajzajer z...chinina, to jeszcze kazał to wstrząsać!
Kruche i delikatne mięsko - prosty sposób.