

Jak zrobić domowy absynt?
Wokoło absyntu narosło mnóstwo legend i nieprawdziwych historii. Ten niegdyś bardzo popularny trunek po latach prohibicji powraca do łask. Możemy zrobić go także w domowym zaciszu.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Wokoło absyntu narosło mnóstwo legend i nieprawdziwych historii. Ten niegdyś bardzo popularny trunek po latach prohibicji powraca do łask. Możemy zrobić go także w domowym zaciszu.
Szampan to trunek wyjątkowy. Niestety, także pod względem ceny. Jeśli nie chcesz wydać na niego wszystkich swoich oszczędności, rozważ tańsze i równie dobre zamienniki.
Zapadł wyrok w sprawie wybuchających tłustych wypieków!
Co zrobić aby mięso baranie było kruche?
Nocello, amaretto, a może marsala? Czy wiesz, z czego są przyrządzone słynne włoskie napoje alkoholowe?
Mojito czy może Cosmpolitan? Który z nich jest popularniejszy? Czy wiesz, jak je przyrządzić?
Sztywna bita śmietana to niejednokrotnie efektownie prezentujący się deser.
Rdzewiejące blaszki do ciast to zmora niejednej pani domu - jest na nie rada.
Olej sezamowy kilka zastosowań.
Zapiekanki warzywne szczególnie wiosną są nieodłącznym gościem naszych stołów - kilka praktycznych porad.