

Bakłażan – kilka ciekawostek
Kilka informacji na temat bakłażanów.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Kilka informacji na temat bakłażanów.
Co zrobić, aby dobrze upiec ciasto francuskie?
Wyjaśnienie nazwy „parboiled” opisującej ryż.
Różnica między ryżem długo i krótkoziarnistym i porada do jakich potraw ich używać.
Kilka liści sałaty lub pizza. Myślisz, że tak wygląda wegetariańskie menu na Sylwestra? Przekonaj się, że może być i smacznie i wyjątkowo.
Tematyczny Sylwester może okazać się strzałem w dziesiątkę. Czy wiesz, jak zaskoczyć gości i podać smakowitą włoską kolację?
Jak smakuje gwiaździsty owoc? Jak jada się persymonę? Poznaj kilka egzotycznych i pysznych owoców.
Zobacz, jak otworzyć szampana przy użyciu szabli i czyje piersi posłużyły za formę dla pierwszego szampańskiego kieliszka?
Choć dziś nie wyobrażamy sobie piwa podanego inaczej niż na zimno, to aż do XVIII w. chmielowy nektar pity był tylko na ciepło lub gorąco. Zobacz, jak dziś zrobić piwnego grzańca.
Zimą rozgrzeją nas nie tylko grzańce z wina i piwa. Jeśli w twojej domowej spiżarni znajduje się kilka butelek miodu pitnego z łatwością możesz przygotować z niego gorący trunek.