Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak długo piec pstrąga?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak długo piec pstrąga?

Pstrąga powinno się piec w zależności od rozmiaru i metody serwowania. Całą rybę pieczemy przez 30 minut w temperaturze około 250 stopni Celsjusza, natomiast filety w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez 12 minut w piekarniku.

Jak zrobić sernik izaura?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sernik izaura?

Sernik izaura to połączenie puszystego sernika z wilgotnym, ciemnym murzynkiem. Potrzebujemy do jego przygotowania składników na ciemne ciasto i masę sernikową.

Jak usmażyć boczek?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak usmażyć boczek?

Boczek smażymy na patelni, pokrojony w cienkie i równe plastry. Ważne, by nie podkręcać zbytnio gazu, bo zamiast zrumienić, przypalimy mięso.

Jak mrozić kurki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak mrozić kurki?

Kurki przed zamrożeniem blanszujemy gorącą wodą, a następnie osuszamy. Tak przygotowane możemy wykorzystać do wielu dań.

Jak zrobić sos grzybowy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sos grzybowy?

Do przygotowania sosu grzybowego potrzebujemy ulubionych grzybów, cebuli, śmietany i przypraw. Zobacz, jak zrobić sos grzybowy bez grudek i jak doprawiać grzyby.

Coś szybkiego na obiad
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Coś szybkiego na obiad

Szybki obiad to naprawdę nic trudnego. Wystarczy dobór odpowiednich składników. Ulubione warzywa smażone na patelni, plastry kurczaka wędzonego i kasza kuskus to jeden z pomysłów.

Świętuj razem z Wedlem
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Słodycze

Świętuj razem z Wedlem

Boże Narodzenie to czas, kiedy spędzamy więcej czasu z bliskimi. Oprócz wspólnego zajadania przygotowanych wcześniej specjałów, wymieniamy się również prezentami. Spraw swoim bliskim radość i podaruj im specjały Wedla w świątecznej odsłonie.