Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak przygotować kaszę jaglaną?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak przygotować kaszę jaglaną?

Kaszę jaglaną przed ugotowaniem należy opłukać w zimnej wodzie lub uprażyć. Następnie zalewa się ją gorącym mlekiem lub wodą i gotuje ok. 20 minut pod przykryciem.

Jak zrobić likier?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić likier?

Likier przygotowujemy na bazie wódki, spirytusu lub innego alkoholu. Wystarczy dokładnie wymieszać z wybraną bazą – mleczną lub owocową tworząc gęste lub klarowne mieszanki.

Boże Narodzenie inne niż zwykle!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Boże Narodzenie

Boże Narodzenie inne niż zwykle!

Wigilia to czas, który zazwyczaj spędzamy w domu w gronie najbliższych. Sprzątanie, gotowanie, strojenie – to wszystko może człowieka wykończyć. Dlatego zaserwuj sobie i swoim bliskim nietypowe Boże Narodzenie i po prostu wyrwijcie się z domu!

Co zrobić z serka mascarpone?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co zrobić z serka mascarpone?

Serek mascarpone to idealna baza do przygotowania zarówno smacznych deserów i ciast, jak i dań wytrawnych, w tym zup, tart czy mięs w kremowym sosie.

Jak zrobić krem budyniowy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić krem budyniowy?

Krem budyniowy przygotowywany jest na bazie masła, cukru pudru, niesłodzonego budyniu oraz mleka. Do urozmaicenia smaku można dodać kakao lub naturalne aromaty.

Jak zrobić filet z kurczaka?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić filet z kurczaka?

Filet z kurczaka możemy zarówno usmażyć na patelni, udusić w piekarniku w naczyniu żaroodpornym lub ugotować w wodzie czy wywarze z dodatkiem ulubionych warzyw.