Gdy naokoło panuje grypa, stosujmy chilli do rozmaitych potraw. Zielarze uważają, że chili znakomicie wpływa na układ krążenia, ponieważ zwiększa przepływ krwi, w szczególności w naczyniach włosowatych, znajdujących się tuż pod powierzchnią skóry.
Dobroczynne działanie chili warto połączyć z czosnkiem znanym ze swojego bakteriobójczego działania. Czosnek zawiera wzmacniające witaminy B1, B2 i C oraz wapń i żelazo, a także związki działające jak naturalny antybiotyk.
Zimową porą stosujmy syrop z czosnku i chili. 10 ząbków czosnku przepuszczamy przez praskę, przekładamy do naczynia z ciemnego szkła. Dolewamy 1, 5 łyżki Octu Winnego Cytrynowego Kamis i wsypujemy łyżeczkę chili Kamis. Do naczynia wlewamy szklankę przegotowanej zimnej wody i odstawiamy na dwa dni w ciemne miejsce. Po tym czasie odcedzamy. Profilaktycznie stosujemy jedną łyżeczkę dziennie, a jeśli zachorujemy zażywamy syrop 3 razy dziennie.
Porada pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS
Dobroczynne działanie chili warto połączyć z czosnkiem znanym ze swojego bakteriobójczego działania. Czosnek zawiera wzmacniające witaminy B1, B2 i C oraz wapń i żelazo, a także związki działające jak naturalny antybiotyk.
Zimową porą stosujmy syrop z czosnku i chili. 10 ząbków czosnku przepuszczamy przez praskę, przekładamy do naczynia z ciemnego szkła. Dolewamy 1, 5 łyżki Octu Winnego Cytrynowego Kamis i wsypujemy łyżeczkę chili Kamis. Do naczynia wlewamy szklankę przegotowanej zimnej wody i odstawiamy na dwa dni w ciemne miejsce. Po tym czasie odcedzamy. Profilaktycznie stosujemy jedną łyżeczkę dziennie, a jeśli zachorujemy zażywamy syrop 3 razy dziennie.
Porada pochodzi z serwisu internetowego firmy KAMIS
akwaterma
cremebrule
sandra200
wio
caroline1983
Kata