Łosoś to tłusta ryba morska bogata w unikalne niezbędne kwasy tłuszczowe,które odgrywają dużą rolę w profilaktyce miażdżycy,poprawiają funkcjonowanie mózgu i wzroku.
Kwasy te zmniejszają także ryzyko występowania nowotworów,wpływają korzystnie na poziom cholesterolu,krzepliwość i nadciśnienie.
Świeży filet z łososia jest produktem bardzo łatwym do przyrządzenia.
Mięso tej ryby ma różowo-pomarańczowy kolor i delikatny smak.Najsmaczniejszy jest gdy upieczemy go w folii,ugotujemy na parze lub bardzo delikatnie podsmażymy.
Kwasy te zmniejszają także ryzyko występowania nowotworów,wpływają korzystnie na poziom cholesterolu,krzepliwość i nadciśnienie.
Świeży filet z łososia jest produktem bardzo łatwym do przyrządzenia.
Mięso tej ryby ma różowo-pomarańczowy kolor i delikatny smak.Najsmaczniejszy jest gdy upieczemy go w folii,ugotujemy na parze lub bardzo delikatnie podsmażymy.