Gęsina - tylko najlepsze przepisy

  • 1

Polecamy przepisy na gęś - pieczoną w całości, nadziewaną i smażoną. Znajdziecie tu też przepisy na gęsie podroby, smalec i wiele innych!

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Gęsina - tylko najlepsze przepisy
Pieczona gęsina na świętego Marcina

Gęś idealnie komponuje się z owocami i ich słodko-kwaśnym smakiem. Poznajcie przepis Bernadetty na Gęś w całości pieczoną nadziewaną jabłkami.

Bernika poleca swój przepis na Pieczoną gęś nadziewaną farszem z wątróbek drobiowych, cebuli, jabłek i (opcjonalnie) kasztanów jadalnych.

Kristofe z kolei swoją Pieczoną gęsinę podaje na sposób klasyczny - z jabłkami, ziemniakami i zasmażaną modrą kapustą.



Zobaczcie też inne przepisy Berniki, Zewy oraz inne przepisy na pieczoną gęś >>>

Nie tylko pieczona!

Z gęsi można też zrobić doskonały rosół - zobaczcie przepis Rosół dla wymagających Ani Hosz, Pierogi z gęsiną i kiszoną kapustą to z kolei propozycja Bernadetty, Gęsina z marynowanym imbirem to inspirowany kuchnią Dalekiego Wschodu przepis Kristofe.

Gęsina z marynowanym imbirem

Gęsina trochę inaczej

Pasztet z gęsi z pieczarkami to przepis Mysiuni, Bernadetta wykorzystuje gęś w całości i przygotowuje Wątróbki gęsie z cebulką, Sarenka soczystą gęsią pierś piecze w piwie! Na koniec poznajcie przepis na gęsi smalec.

Pasztet z gęsi z pieczarkami Wątróbka z gęsi z cebulką smażoną Filety gesi pieczone w piwie Gęsi smalec

To nie wszystkie przepisy na gęsinę, więcej znajdziecie w kategorii gęś >>>