Wielu z nas przechowuje pieczywo w szczelnie zamkniętym opakowaniu. W ściśniętym ile sił w dłoni worku foliowym czy pudełku próżniowym a to błąd! Pieczywo powinno "oddychać" więc najlepiej owinąć je ściereczką i włożyć do garnka z pokrywką.
Chleb możemy przechowywać w zamrażalniku. Należy szczelnie zapakować go do plastykowej torebki, tak żeby było w niej możliwie mało powietrza. Dobrze zamrożony chleb można spożywać od razu po odmrożeniu i nie odbiega on znacznie smakiem od świeżego pieczywa.
Chleb możemy też odświeżyć w tosterze czy pokrapiając wodą i wstawiając na moment do piekarnika. Unikajmy spożywania czerstwego pieczywa.
Chleb możemy przechowywać w zamrażalniku. Należy szczelnie zapakować go do plastykowej torebki, tak żeby było w niej możliwie mało powietrza. Dobrze zamrożony chleb można spożywać od razu po odmrożeniu i nie odbiega on znacznie smakiem od świeżego pieczywa.
Chleb możemy też odświeżyć w tosterze czy pokrapiając wodą i wstawiając na moment do piekarnika. Unikajmy spożywania czerstwego pieczywa.
Gość