
Jakie powinny być idealne pączki?Sprawdziłam wiele przepisów,zawsze mnie przerażały,a to 8 jaj,masa tłuszczu,smalec;-\.....ile gospodyń - tyle przepisów. Oto kilka moich porad,podpowiedzi i wyjasnień dotyczących moich idealnych pączków: - łyżka spirytusu musi być dodana koniecznie!!! Spirytus nie pozwala aby nasze pączki przesiąknęły zbytnio tłuszczem, mąka musi być przesiana, bez grudek -wszstkie skladniki muszą mieć mniej więcej taką samą temperaturę (ponieważ ciasto drożdżowe żle znosi zbyt dużych wahań temperatur - i moze nam nie wyrosnąć) -Olej do smażenia pączków musi być dobrze rozgrzany (kiedy uważamy, że jest dobrze nagrzany wrzucamy skórkę od chleba, jeśli skórka się obsmaża na złoto - olej jest juz gotów aby smażyć w nim pączki). Nie nadziewamy paczków surowych! zawsze po usmażeniu, bo nie wysmażą nam się dobrze w środku, tylko zawsze przy konfiturze jest surowe ciasto. Chętne osoby zapraszam do mojego profilu, tam można uzyskać przepis na moje Idealne pączusie które są w naszej rodzinie juz od 3 pokoleń.
Pablito
Gość
msewka
cherry