Masa budyniowa idealnie zastąpi pracochłonny krem do karpatki i nadaje się do każdego rodzaju ciast z masą budyniową. Krem budyniowy do tarty, biszkoptu z budyniem lub ciasta z owocami i budyniem może być również używany jako masa budyniowa do tortu. Do zrobienia kremu z budyniu wystarczą masło i żółtka. Uciera się je mikserem na gęstą masę bez grudek. Masą budyniową z galaretką smaruje się poszczególne warstwy placków bądź ich wierzch i dowolnie dekoruje.

Masa budyniowa Kategorie

Krem budyniowy

Krem budyniowy

Idealnym rodzajem kremu do przekładania tortów czy innych ciast jest krem budyniowy. Cechuje się lekkością, puszystością i łatwością przygotowania. Krem budyniowy można wzbogacić o dodatki w postaci kakao, soku z cytryny czy alkoholu, na przykład ajerkoniaku. Żaden amator słodkości nie odmówi sobie tarty z owocami i kremem budyniowym czy babeczek wzbogaconych o budyniowy krem, który nada im delikatność.

Krem do karpatki

Krem do karpatki

Znanym i cenionym przez smakoszy ciastem jest karpatka, serwowana z okazji rozmaitych uroczystości. Ciasto na karpatkę jest bardzo subtelne w smaku, a jego wykonanie zaliczane jest do najprostszych przepisów. Do przygotowania masy karpatkowej potrzeba kilku podstawowych składników, jak mleko, jaja, masło, cukier oraz dwa rodzaje mąki: ziemniaczana i pszenna. Masę można wykorzystać również do przekładania ciasta francuskiego czy przygotowania rolady karpatkowej.

Polecane przepisy do kategorii Masa budyniowa

Znaleźliśmy 490 przepisów w kategorii Masa budyniowa

Karpatka

Karpatka

czekoladka_m czekoladka_m

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: