Wielkanocna pascha to tradycyjna potrawa kuchni kresowej - przywędrowała do nas z Ukrainy i Rosji. Przyrządza się ją z mielonego twarogu, śmietany, mleka, masła, jajek oraz pysznych bakalii i aromatycznej wanilii. Ten wspaniały deser symbolizuje dobrobyt i bogactwo – nie może wiec go zabraknąć na Waszym stole!
Mowa tu głównie o białym twarogu – ważne by był słodki i delikatny. Gotowy deser podawać można w towarzystwie płynnej czekolady, owoców, płatków migdałów, konfitury żurawinowej lub polać go słodkim i lśniącym lukrem. Poniżej znajdziecie wspaniałe pomysły na tę wyśmienitą słodkość.
NIE MA TO JAK PASCHA!
Nie wyobrażamy sobie świąt wielkanocnych bez śmietankowej paschy lub nowatorskiej paschy straciatella! Ta druga wersja z pewnością zasmakuje wszystkim, którzy kochają czekoladę.
Dzięki dodatkowi pysznych bakalii i kandyzowanych owoców, nasza kolejna propozycja wielkanocnej paschy zasmakuje wszystkim, ale z pewnością wyjątkowo spodoba się dzieciom.
Jeśli macie ochotę na deser niewielkich rozmiarów, przygotujcie paschę w pucharkach. Ten słodki smakołyk pełen jest wspaniałych rodzynek, moreli, migdałów i orzechów laskowych.
Warto wypróbować również tradycyjnej wersji tego deseru pochodzącego ze wschodu. Pascha wielkanocna na zimno na pewno stanie się obiektem wielu zachwytów przy świątecznym stole!
Nie macie pomysłu na deser, który pokochają wszyscy? Przygotujcie paschę według naszych receptur! Pamiętajcie również, że dodawane przepisy nagradzane są cennymi wirtualami!
weronikaS
Dinah
karola25
niezły kąsek