Galaretka stęgnie się szybciej, gdy...
Co zrobić, by galaretka na cieście z owocami szybciej zastygła.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Co zrobić, by galaretka na cieście z owocami szybciej zastygła.
Czerwone wino jest doskonałe nie tylko do popijania potraw, ale także jako ich składnik.
Kiedy i w jaki sposób dodawać do potrawy świeżych ziół a kiedy i jak suszonych?
Co zrobić, by kalmary nie były twarde i ciągnące?
Co zrobić, aby potrawy były jeszcze bardziej wykwintne?
Jeżeli lubisz naleśniki z nadzieniem twarogowym a dodatkowo chcesz powspominać Boże Narodzenie, nadzienie do naleśników przyrządzaj tak:
Jak smażyć frytki, by były chrupiące?
Zawsze się przydaje
Świeże mleko
po takiej kuracji daję 99% szans że nie będziecie chorzy przez zimę.