MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Zdrowe truskawki
Najzdrowsze są warzywa ugotowane al dente a owoce te sezonowe.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Najzdrowsze są warzywa ugotowane al dente a owoce te sezonowe.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Warzywo dostępne w Polsce i tanie a wiecie że to bomba witaminowa.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Robisz placki ziemniaczane ,jest kilka sposobów żeby były smaczniejsze.
smakosz 1988
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 704, Artykułów: 6Smaczne danie przyrządzone z głową
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Kupiłaś jajka i kolor żółtek jest blady , chcesz wiedzieć dlaczego.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Gotujesz jajka a jak je uratować, kiedy skorupka pęknie.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Pamiętaj, żeby nie wyrzucać jedzenia i mądrze go przechowywać.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Przechowujesz warzywa w lodówce w pojemnikach zapamiętaj radę.
smakosz 1988
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 704, Artykułów: 6Suszone pomidorki- wychodzą pyszne przetworki!
anula250
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 213, Artykułów: 12Oto mój sposób na ciekawe kostki lodu.