anula250
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 213, Artykułów: 12Aromatyczna herbata.
Oto prosty i łatwy sposób, aby nasza herbata nabrała wyjątkowego aromatu i smaku.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
anula250
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 213, Artykułów: 12Oto prosty i łatwy sposób, aby nasza herbata nabrała wyjątkowego aromatu i smaku.
anula250
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 213, Artykułów: 12W lecie szczególnie narażeni jesteśmy na użądlenia różnych owadów m.in. osy, jest rada jak złagodzić owe użądlenie.
anula250
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 213, Artykułów: 12Zbliża się jesień, czas przeziębień, oto rada jak zmniejszyć objawy przeziębienia.
ivon90
| Starszy Kucharz | Przepisów: 19, Artykułów: 3Wiele z nas może mieć problem z nieprzyjemnym zapachem wydzielającym się z naszej lodówki.Teraz możemy się go pozbyć !
mikasia
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 67, Artykułów: 2Udane muffinki- oznaki dobrego ciasta.
nathaliye
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 38Brukselki znamy głównie z zup jarzynowych. Warto odkryć ich nieograniczone możliwości w kuchni.Można z nich przygotować jako farsz do tart. omlet lub podać z owocami!
aginaa
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1085, Artykułów: 14Olej dodajmy do makaronu tylko wtedy, gdy nie będzie on podawany z sosem.
sylwiadziadek2
| Szef Kuchni | Przepisów: 84, Artykułów: 5Potrzebna będzie do tego mineralna woda gazowana
kasperki2
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 255, Artykułów: 47Jak sprawdzić czy ryba jest świeża
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Szczypior i por należą do warzyw które trudno umyć