

Zastygnięta galaretka
Co zrobić, gdy galaretka jest zbyt gęsta, aby polać ją na ciasto.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Co zrobić, gdy galaretka jest zbyt gęsta, aby polać ją na ciasto.
Co zrobić, gdy w polewie wytrąca się cukier
Co zrobić, gdy mięso jest zbyt suche lub przesolone? Sprawdź w jaki sposób uratować sytuację!
Kiszona kapusta to nie tylko popularny przysmak, ale i cenne źródło witamin. Podpowiadamy, jak kisić kapustę domowym sposobem. Zobacz, jaka kapusta jest najlepsza na kiszenie i czym ją szatkować.
Pieczesz ciasto ze śliwkami przeczytaj poradę , aby ciasto się udało.
Kupiłaś więcej białego sera ,zrób coś żeby nie skwaśniał.
Malina, aronia, ananas... Kilka ciekawych pomysłów na to, jak przygotować owocowe przetwory, które umilą nam zbliżającą się jesień.
Dlaczego kluseczki są brzydkie i kleją się do łyżki
Olbrzymie, pomarańczowe banie spoglądają na Was z bazarowych straganów i działkowych ogródków? Nie bójcie się, to nie halloweenowe stwory tylko nasze polskie dynie!
Na obiad ryba, a nie wiesz jak szybko ją oskrobać?