agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33porada 4
herbata otrzyma przyjemny aromat, gdy do puszki włożymy laskę wanilii.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33herbata otrzyma przyjemny aromat, gdy do puszki włożymy laskę wanilii.
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33mleko pasteryzowane ogrzewane do 100 stopni Celsiusza. sprzedawane może być pod tą nazwą do dwudziestu czterech godzin nie dłużej.
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33masło zafałszowane mąką, krochmalem.
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33miód zafałszowany mąką, krochmalem, poznajemy:
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33masło przechowujemy w naczyniach drewnianych lub glinianych- poprzednio wypełnionych i przepłukanych gorącym octem.
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33gruszki, jabłka przed zaprawieniem moczyć w wodzie z sokiem cytrynowym.
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33białka ubijemy na śnieg- gdy dodamy do nich trochę soli do ubijania.
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33ciekawostki na różne tematy
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33sól nie zrobi się nam wilgotna i nie stwardnieje, gdy dodamy do solniczki parę ziaren ryżu.
agata1722
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 518, Artykułów: 33kartofle stare zyskują na smaku i nie będą nam czernieć, gdy dodamy do nich przy gotowaniu trochę mleka.