Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Przepisy na dania z podgrzybkami
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Przepisy na dania z podgrzybkami

Podgrzybki uznawane za jedne z najsmaczniejszych grzybów. Ich intensywny aromat oraz wyjątkowy smak jest słusznie doceniany. Sprawdźcie co nasze użytkowniczki proponują do przyrządzenia w domowym zaciszu. Serdecznie zapraszamy!

Borowiki - najsmaczniejsze przepisy
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Borowiki - najsmaczniejsze przepisy

Najpopularniejsze i jedne z najsmaczniejszych. Kuszą swym wyglądem, smakiem i aromatem. Nie bez powodu dostały miano szlachetnych. Borowiki - nasze leśne grzyby. Zobaczcie co wyczarowali z nich użytkownicy. Serdecznie zapraszamy!

Sezon na grzyby
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Sezon na grzyby

Sezon na grzyby już trwa. Warto zobaczyć, jakie dania z grzybami królują na stołach. Przedstawiamy Wam inspirującą kolekcję przepisów z grzybami w roli głównej. Dowiedzcie się, co warto zapisać w swoim przepisowniku.

Jak zrobić cydr?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić cydr?

Wspaniały i lekki cydr lub pisząc prościej jabłecznik. Do niedawna odchodzący w niepamięć trunek niskoprocentowy, który dziś podaje się w najlepszych restauracjach nie tylko w Polsce, ale i na całym świecie. Sprawdźcie, czym uwodzi nas ten napój!

Pomysł na obiad - czyli dania mięsne i rybne
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Pomysł na obiad - czyli dania mięsne i rybne

Co zrobić na obiad? To jedno z najczęstszych pytań dnia codziennego. Każdy z nas stara się przygotować wspaniały i aromatyczny posiłek, który przeniesie nas do kulinarnego raju. Zobaczcie przepisy na mięsne i bezmięsne dania obiadowe!

Aronia - owoc życia
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Aronia - owoc życia

Jedzona na surowo aronia nie powala, jednak przetworom, sokom i nalewkom nadaje smaku, witamin i charakteru. Zobacz przepisy na aronię w dżemach, sokach i nalewkach!

Jagody i borówki amerykańskie w deserach
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jagody i borówki amerykańskie w deserach

Jagody i borówki to małe, niebieskie perełki, dostępne w sezonie. Kuszące w smaku, dodadzą uroku każdemu daniu. Sprawdźcie, co można przygotować z wykorzystaniem jagód i amerykańskich borówek. Zapraszamy!

Super przepisy na smakołyki z mirabelkami
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Super przepisy na smakołyki z mirabelkami

Mała, urocza śliwka - mirabelka skutecznie podbija nasze podniebienia w ciastach, deserach i daniach. Jej żółty lub czerwony kolor oraz kuszący aromat zachęca nas do tworzenia rozmaitych potraw z mirabelką w roli głównej. Zapraszamy!

Jak zrobić przetwory? - infografika
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić przetwory? - infografika

Słoikowanie, wekowanie, kiszenie czy marynowanie znane jest wszystkim. To sposoby na uzyskanie pysznych domowych przetworów. W naszej infografice, pokazujemy jak prawidłowo tworzyć i przechowywać przetwory. Sprawdźcie!