

Malinowe przetwory, ciasta i desery
Soczyste i aromatyczne owoce – maliny. Podziwiane nie tylko ze względu na walory smakowe ale również zdrowotne. My dzisiaj przedstawimy Wam, jakie pyszne przetwory oraz desery można z nich wyczarować sprawdźcie!
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Soczyste i aromatyczne owoce – maliny. Podziwiane nie tylko ze względu na walory smakowe ale również zdrowotne. My dzisiaj przedstawimy Wam, jakie pyszne przetwory oraz desery można z nich wyczarować sprawdźcie!
Barszcz czerwony jest jedną z najpopularniejszych zup w Europie Centralnej oraz Wschodniej. Tradycyjnie przyrządzany na zakwasie, charakteryzujący się mocnym buraczanym kolorem i intensywnym smakiem. Dziś doradzimy Wam, jak zrobić barszcz czerwony. Zapraszamy!
Ciasto dobre na każdą okazję, przyrządzane głównie z jabłek. Szarlotka! Z kruszonką, na ciepło z lodami, każda smakuje wspaniale. W naszej infografice znajdziecie krótką instrukcję, jak przygotować doskonałą szarlotkę!
Aronia to jeszcze dość mało znany i niedoceniany owoc. Czarujące, małe kuleczki, które w cudowny sposób podkreślają smak oraz dodają charakteru naszym potrawom. Sprawdźcie, jak można wykorzystać aronię w kuchni!
Smaczne, lekkie i aromatyczne. Bajkowe wykończenie, owocowy smak oraz specyficzna receptura. Ciasta bez jaj - o nich mowa. Łatwość przygotowania, niezapomniany smak - oto ich cechy charakterystyczne. Sprawdźcie, co mamy Wam do zaproponowania.
Gotujesz kaszę jaglaną, ale zawsze wychodzi Ci sklejona? Jest prosty sposób, aby była sypka. Dzięki niemu gotowana przeze mnie kasza zawsze jest idealna.
Co zrobić z owocami jarzębiny? Jak się przygotować do robienia przetworów?
Poutine jest chyba najsławniejszym daniem kanadyjskim pochodzącym z prowincji Quebec składającym się w swojej podstawowej formie z frytek, jasnobrązowego sosu podobnego do sosu z pieczeni i sera cheese curds.
Miód zwany płynnym złotem, posiada rzesze zwolenników, którzy chwalą go nie tylko za walory smakowe, lecz także za właściwości lecznicze. Pyszny i słodki miód swą bursztynową barwą rozkocha każdego. Przeczytajcie, jaki miód jest najlepszy na konkretne dolegliwości.
Kuszące i aromatyczne ciasto francuskie. Swoją prostotą przyciąga wielu miłośników słodkości. Specyficzne warstwy dodają mu wyjątkowego charakteru. Nasi użytkownicy stworzyli niesamowite kompozycje smakowe, które warto wypróbować. Zapraszamy!