

Sposoby suszenia warzyw, owoców, grzybów
Przedstawiam kilka sposobów suszenia - od tych stosowanych dawniej aż do tych zupełnie nowoczesnych - owoców, warzyw oraz grzybów i zieleniny.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Przedstawiam kilka sposobów suszenia - od tych stosowanych dawniej aż do tych zupełnie nowoczesnych - owoców, warzyw oraz grzybów i zieleniny.
Warto dowiedzieć się jakie produkty nadają się do suszenia, zanim zaczniemy przygotowania.
W XIX w na Wschodzie jego cena osiągała kilka razy wyższą niż złoto.
Żurawina oprócz smaku powinna zainteresować nas swoimi właściwościami pozytywnie wpływającymi na nasz organizm.
Dynia kojarzy nam się z Halloween, ale warto wiedzieć o nie co nie co więcej.
Dobrze ubita śmietana to połowa sukcesu. Pomocna może okazać się lodówka!
Fasola to popularne warzywo strączkowe bogate w białko, witaminy i minerały. Warto wiedzieć o niej wiedzieć parę rzeczy.
Ryby mają szczególne właściwości dlatego warto je podawać niemowlęciu, gdy tylko skończy pół roku.
Zdradzamy proste sposoby na zrobienie genialnej nalewki, o dowolnym smaku, aromacie czy kolorze!
Bez grzybów nie byłoby polskiego bigosu, nie byłoby kapusty wigilijnej i jeszcze kilku innych specjałów.