

Gotowanie kukurydzy
Dobrze ugotowana powinna być miękka i aromatyczna.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Dobrze ugotowana powinna być miękka i aromatyczna.
Słodki likierek gwarantujący drinkom niepowtarzalny kawowy smak.
Jak najlepiej przygotować świeże brokuły do mrożenia?
W jakiej temperaturze najlepiej podawać wino?
Wina dzielimy głównie ze względu na zawartość w nich cukru.
Potrawy doprawiane w ten sposób nie są ostre
Metoda bardzo praktyczna.
Gdy za oknem śnieg, wybornie smakuje rosół czy jajecznica.
Pieczywo na pewno nie spleśnieje szybko dzięki naszej poradzie.
Warto wypróbować tą metodę.