Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Jak wygląda rynek GMO w Polsce?
kołczu kołczu | Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147
Kulinarne ABC

Jak wygląda rynek GMO w Polsce?

Ostatnie zamieszanie wokół prezydenckiego odrzucenia ustawy o nasiennictwie spowodowało wzrost zainteresowania GMO. Czy wiemy jednak jak wygląda kwestia tych roślin w naszym kraju?

Co kryją etykiety?
  • 2
kołczu kołczu | Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147
Kulinarne ABC

Co kryją etykiety?

Podczas zakupów łatwo dajemy się oczarować pomysłowym i ładnym reklamom. Zwróćmy jednak baczniejszą uwagę na etykiety - pozwoli to nam żyć i zdrowiej i smaczniej.