Jak pozbyć się nieświeżego zapachu z ust
Co zrobić, kiedy zjemy porcję jakiegoś produktu, np. czosnku, albo jajka i spotkamy szefa albo dawne przyjaciółki? Znacie ten problem?
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Co zrobić, kiedy zjemy porcję jakiegoś produktu, np. czosnku, albo jajka i spotkamy szefa albo dawne przyjaciółki? Znacie ten problem?
Pyszna i zdrowa przekąska rodem z Orientu - co o niej wiemy i jak ją zrobić?
Cannelloni - makaronowe rurki do nadziewania.
Wszystko o makaronie spaghetti.
Jeśli myślisz, że pestki słonecznika są nudne i bez smaku, mamy na to radę!
Jak zatrzymać świeżość owoców?
Jak zrobić dekoracyjne kostki lodu?
Filety z kurczaka nadają się do wszystkiego
Jak gotować mleko żeby go nie przypalić?
Jak się z nimi obchodzić, aby zachowały swój smak i niepowtarzalny aromat? To bardzo proste!