Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Bezpieczne przetwory z czarnego bzu
  • 3
edem edem | Mistrz Kuchni | Przepisów: 6, Artykułów: 65
Kulinarne ABC

Bezpieczne przetwory z czarnego bzu

Czarny bez stosowany jest w przeziębieniach, gorączce, zaparciach. Jest też środkiem wspomagającym leczenie zakażeń dróg moczowych, oraz łagodzącym bóle zębów czy migreny.

Hodowla pstrąga
kołczu kołczu | Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147
Kulinarne ABC

Hodowla pstrąga

Pstrąg to prawdziwy wodny arystokrata, żeby go skutecznie hodować trzeba spełnić szereg jego wymagań co do wody i pożywienia