Co wiemy o konserwantach?
Oto kilka sposobów, jak sobie z nimi radzić.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Oto kilka sposobów, jak sobie z nimi radzić.
Mnóstwo finezji, garść pomysłów i feeria smaków - to kwintesencja kuchni molekularnej.
Publikacja "Cuisine PL", będzie podczas polskiej prezydencji podarunkiem dla zagranicznych delegacji.
Konsumentów wprowadza się w błąd, donosi Inspekcja Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych.
Jak donoszą najnowsze badania, produkty dietetyczne są pułapką – osoby, które sięgają po produkty light, mają o 40% większą skłonność do tycia niż inni!
Tym razem przedstawiamy opcję błyskawiczną - proste sałatki do grillowanych mięs, których przygotowanie nie zabierze nam wiele czasu!
Róża uważana jest królową kwiatów. Pięknie wygląda i oszałamiająco pachnie. Ale róża nie tylko cieszy oko, również doskonale smakuje!
Jak donoszą ostatnie informacje, falę zatruć zmutowaną Escherichią coli spowodowały zanieczyszczone kiełki.
Sięgając po dorodne owoce lub warzywa jesteśmy przekonani o ich bliskości z naturą . Nie zdajemy sobie sprawy, jak bardzo możemy się mylić!
Tłuszcz zawarty w pistacjach nie jest w całości przyswajany przez ludzki organizm, przez co kaloryczność tych orzechów jest w rzeczywistości mniejsza, niż dotychczas sądzono!