mięsko
| Starszy Kucharz | Przepisów: 38, Artykułów: 1Szynka parmeńska
Szynka parmeńska to włoska surowa podsuszana szynka wieprzowa - zobacz do jakich potraw najlepiej pasuje.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
mięsko
| Starszy Kucharz | Przepisów: 38, Artykułów: 1Szynka parmeńska to włoska surowa podsuszana szynka wieprzowa - zobacz do jakich potraw najlepiej pasuje.
aninka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 194, Artykułów: 69Lecznicze i kosmetyczne właściwości rzeżuchy.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Oto kilka informacji na temat cukru trzcinowego. Czy jest lepszy niż biały, do czego pasuje a do czego nie.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Czyli jak sprawić, by pączkowe obżarstwo nie zrujnowało nam diety fundując tydzień intensywnych ćwiczeń gratis.
szpileczka
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1249, Artykułów: 238Tłuszcz w nadmiarze jest bardzo szkodliwy!
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Kapary można potraktować jako przekąskę lub wykorzystać do doprawienia potrawy. Co można z nimi zrobić?
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Garam masala to nazwa mieszanki przypraw indyjskich - warto dodać jej do potraw.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Czasem użyty już do smażenia olej można wykorzystać ponownie.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Mało kto wie, że fondue to nie tylko nazwa czekoladowej masy w której popularnie macza się nabite na patyki owoce.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Ten temat pojawia się co roku w lutym - u niektórych na szczęście częściej - czy na afrodyzjaki rzeczywiście warto postawić?