Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Smakowite kopytka
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Smakowite kopytka

Kopytka przygotowywane na bazie ziemniaków to jedno z dań, które z sentymentem wspominamy z okresu dzieciństwa. Jak często serwujecie je na obiad i z czym podajecie najchętniej? Sprawdźcie nasze pomysły na pyszne kopytka!

Buraki w kuchni – jak je wykorzystać?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Buraki w kuchni – jak je wykorzystać?

Buraki to aromatyczne warzywa o intensywnym bordowym kolorze, wszechstronnie wykorzystywane w kulinarnym świecie. Gotowane, pieczone, zasmażane - jakie najbardziej lubicie w swoich daniach? Przeczytajcie poniższy artykuł i dowiedzcie się, jak wspaniałe to warzywa!

Pomysły na tartę
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Pomysły na tartę

Przyrządzenie tarty z pozoru wydaje się łatwe, jednak wiele osób ma problemy z jej przygotowaniem. Zastosujcie się do kilku podstawowych zasad i cieszcie się smakiem pysznej tarty. Zapraszamy!

Kuchnia polska - golonka
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Kuchnia polska - golonka

Golonka to smakołyk, który potrafi zaspokoić nawet największego łasucha. Charakteryzuje się ona dużą kalorycznością, ale także niepowtarzalnym smakiem i aromatem. Sprawdźcie, jak wykorzystać to popularne mięso!

Kindziuk - tradycyjna wędlina z Litwy
  • 3
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Kindziuk - tradycyjna wędlina z Litwy

Kindziuk to tradycyjna litewska wędlina, która od pokoleń gości na stołach Litwinów. Jej pysznym smakiem i zapachem możemy również delektować się i my. Sprawdźcie dlaczego warto spróbować kindziuka.

Musztardowiec
  • 5
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Musztardowiec

Liściaste i pikantne warzywo o lekkim musztardowym smaku jakim jest musztardowiec to wspaniały dodatek do wielu dań - sałatek, zup, past. Jeśli tylko znajdziecie to warzywo w sklepie lub targu kupcie je koniecznie! Sprawdźcie dlaczego!