

Sposób na pękające ciasto
Pękające ciasto często stanowi kłopot. Posmarowanie je kremem do tortów to nie lada wyzwanie, nie mówiąc już o przekrojeniu na pół.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Pękające ciasto często stanowi kłopot. Posmarowanie je kremem do tortów to nie lada wyzwanie, nie mówiąc już o przekrojeniu na pół.
Skuteczny, tani i przede wszystkim bezpieczny i naturalny sposób pozbycie się brzydkiego zapachu z blaszki do pieczenia.
Ciasto Red Velvet przygotowujemy w formie tortu, pieczemy dwa blaty ciasta z czerwonym barwnikiem i przygotowujemy krem na bazie serka Philadelphia. Ciasta przekładamy przygotowaną masą. Brzmi łatwo, za to wygląda na dosyć skomplikowany wypiek. Oto jak zrobić Red Velvet Cake krok po kroku!
Krewetki możemy serwować na przekąskę, w sałatce lub jako danie główne, na przykład z makaronem.
Homara w całości wkładamy do wrzątku i gotujemy około 12 minut.
Jak dobrze rozpocząć nowy dzień? Miseczka rozgrzewającej i sycącej owsianki to idealna propozycja na śniadanie, gdy za oknem prószy śnieg. Przekonajcie się, dlaczego warto by zagościła w Waszej diecie na stałe.
Śledzie w śmietanie uprzednio marynujemy w occie lub soku z cytryny i dodajemy jabłko pokrojone w małą kostkę. Wszystko przykrywamy grubą warstwą śmietany.
Ryż to produkt, który od dawna stanowi podstawę wielu kuchni świata. Jest składnikiem popularnego sushi, wykwintnego risotto czy polskich gołąbków. Jakie odmiany ryżu wyróżniamy i z czym najchętniej go serwujemy? Zachęcamy do przeczytania artykułu!
Ciasto marchewkowe to oryginalny wypiek, który urozmaici Twoje menu, a także wzbogaci organizm o cenne witaminy i minerały. Zobacz, jak wartościowe jest to ciasto i skąd się wywodzi!
Makowiec to ciasto, którego nie może zabraknąć w naszym domu na Święta Bożego Narodzenia. Sprawdźcie przepis na słodki makowiec z polewą idealną.