

Marchew i jej właściwości
Jedzenie marchewki da nam same korzyści. Jest zdrowa, smaczna i chrupiąca. Znano ją już w starożytności. Jakie właściwości ma marchewka i dlaczego powinniśmy ją jeść?
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Jedzenie marchewki da nam same korzyści. Jest zdrowa, smaczna i chrupiąca. Znano ją już w starożytności. Jakie właściwości ma marchewka i dlaczego powinniśmy ją jeść?
W naszych kuchniach często mamy do czynienia z różnymi rybami. Jedną z nich jest łosoś - pyszna rybka, która zadowoli chyba każdego.
Kiedy już nabędziemy w sklepie ten owoc, może się okazać, że będziemy zachodzić w głowę jak go rozłupać. Jest na to prosty sposób.
Nastał czas, kiedy przygotowujemy ulubione przetwory. Podczas tej czynności warto pamiętać, że do różnych przetworów należy wybrać owoce o konkretnym stopniu dojrzenia.
Zdarza się, że przygotujemy dużo ciast, które potem nie zostaną zjedzone na imprezie rodzinnej. Co wtedy zrobić?
Zdarza się, że podczas smażenia ryby w kuchni unosi się nieprzyjemny zapach. Jak się go pozbyć?
Istnieje idealny sposób na to aby sprawdzić, czy dany ziemniak bardziej nadaje się do sałatki czy do klusek. Zobaczcie sami.
Mimo że ma specyficzny zapach i przez to niektórzy za nim nie przepadają, warto wprowadzić go do swojego jadłospisu. Ma wszechstronne działanie: nadaje smak wielu potrawom i jednocześnie jest środkiem leczniczym. Co jeszcze warto o nim wiedzieć? O tym w artykule!
Próbowaliście kiedyś zrobić domowe wino? Jeżeli nie, to pora nadrobić zaległości. Żadne wino nie jest tak dobre, jak to, które przygotujemy samodzielnie. Nie wiesz, jak się do tego zabrać? Skorzystaj z naszych porad!
Zupy to danie, które jadamy prawie każdego dnia. Jednak skrywają pewne tajemnice, które warto znać, by delektować się nimi jeszcze bardziej.