gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Lubczyk- zdrowe zioło w kuchni
Tę piękną i aromatyczną przyprawę możemy sobie sami hodować, aby czerpać z niej wiele dobroczynnych właściwości.
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Tę piękną i aromatyczną przyprawę możemy sobie sami hodować, aby czerpać z niej wiele dobroczynnych właściwości.
gosia47-47
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221Często, aby wyleczyć się z przeziębienia stosujemy babcine sposoby. Mleko z miodem, syrop z czosnku i cebuli czy stawianie baniek to tylko niektóre z nich.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Czy wiecie, że chmiel to roślina lecznicza? Jak się okazuje to nie tylko surowiec do wyrobu piwa.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131W leczeniu czarny bez jest powszechnie stosowany. Wykorzystuje się zarówno kwiaty, jak i owoce, a czasem nawet korę.
primavera
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50Posiłek dietetyczny, przeznaczony dla chorego, powinien być spożywany ze smakiem.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Ostatnio, pisząc porady, bardzo zaciekawił mnie temat właściwości zdrowotnych warzyw, owoców i ziół. Muszę przyznać, że jak dla mnie, jest to bardzo zajmujące i rozległe zagadnienie. Mam nadzieję, że i Wy dowiecie się czegoś ciekawego. Dziś prawoślaz lekarski.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Pięciornik to roślina, która należy do rodziny różowatych. Istnieje wiele odmien tego zioła, ale ja opiszę wam zastosowanie tylko dwóch, najbardziej znanych, a jest to: pięciornik gęsi i kurze ziele.
anulkadh
| Złoty Ekspert | Przepisów: 679, Artykułów: 62Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia, można sobie odmówić kolacji, ale nigdy śniadania.
primavera
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 67, Artykułów: 50Zasady żywienia, podział produktów na grupy, pozwala nam poznać wartości odżywcze i ich znaczenie w codziennym żywieniu.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131W leczeniu, może być wykorzystywany zarówno korzeń, jak i liście selera. Obie części są bardzo zdrowe i należy spożywać zarówno te wystające podnad ziemię, jak i te pod nią schowane.