

Jak grillować mięso?
Któż z nas nie lubi grillować? Szczególnie, że ciepłe letnie wieczory wprost do tego zachęcają! Jeśli i Ty jesteś fanem mięs z rusztu, koniecznie sprawdź w jaki sposób je prawidłowo przygotować!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Któż z nas nie lubi grillować? Szczególnie, że ciepłe letnie wieczory wprost do tego zachęcają! Jeśli i Ty jesteś fanem mięs z rusztu, koniecznie sprawdź w jaki sposób je prawidłowo przygotować!
Mięsne, ruskie a może z truskawkami? Pierogi bez wątpienia są jedną z najbardziej charakterystycznych potraw kuchni polskiej. Aby zbyt szybko się nie znudziły, warto dowiedzieć się z czego wyczarować to, co najlepsze – wyśmienity farsz!
Choć wszyscy kojarzą jego kwaśny smak, to rzadko gości na naszych stołach. Po agrest nie sięgamy, bo często nie wiemy co z niego zrobić. Najwyższy czas to zmienić!
Często o niej zapominamy lub robimy ją na szybko, nie zastanawiając się nad tym, czy pasuje do danego dania czy nie. Mowa o surówce, której warto poświęcić odrobinę więcej uwagi. Przeczytajcie!
Szczaw to jedna z tych roślin, którą każdy zna a rzadko jada. Powód jest prosty – tak naprawdę mało kto wie, co można z niego wyczarować oprócz zup. Pora to zmienić!
Pokrojone kawałki mięsa i warzyw nabite na długi patyk – tak powstają szaszłyki. Tak zrobione wystarczy przyprawić a następnie upiec na grillu lub w piekarniku.
Uwielbiane przez wegan, nie do końca poznane przez mięsożerców. Mleka roślinne to produkty, które warto włączyć do swojej diety. Dlaczego? Sprawdź!
Młodą kapustę należy posiekać i poddusić z cebulą, wodą i przyprawami w garnku. Pod koniec gotowania dodaje się koperek i zasmażkę.
Kto posiada zmywarkę wie, że to urządzenie, które ma same zalety. Oszczędza nie tylko czas, ale także wodę, dzięki czemu nasze rachunki są niższe. Podpowiadamy jak właściwie używać zmywarki, aby nasze naczynia lśniły i co zrobić, aby właściwie funkcjonowała przez długie lata.
Z bitą śmietaną, owocami a może cukrem pudrem? Każdy posiada swój ulubiony dodatek do gofrów, które bez większego problemu podbijają serca kolejnych osób. Zamiast stać w kolejce do budki, po prostu zrób je w domu!