

Sztuka łączenia pokarmów
Mieszane ze sobą składniki z różnych grup żywieniowych źle się wchłaniają, spowalniają myślenie i powodują problemy trawienne. Co wiemy na temat łączenia pokarmów i diety rozdzielnej? Oto kilka przydatnych informacji!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Mieszane ze sobą składniki z różnych grup żywieniowych źle się wchłaniają, spowalniają myślenie i powodują problemy trawienne. Co wiemy na temat łączenia pokarmów i diety rozdzielnej? Oto kilka przydatnych informacji!
Upalny dzień to najlepszy czas na przygotowanie pysznego i orzeźwiającego koktajlu truskawkowego! Jak zrobić taki napój i jakimi składnikami podbijać jego walory smakowe? Czytajcie poniżej!
Doskonale sprawdza się jako dodatek do potraw, jak i ich element dekoracyjny. Skąd się wywodzi, co w sobie kryje i do czego najlepiej ją dodawać? Poniżej znajdziecie garść informacji na temat natki!
Karkówkę, którą chcemy upiec na grillu, można doprawić słodką lub ostrą papryką, pieprzem oraz ziołami.
Już od kilku lat podbija nasze podniebienia! Mowa tu oczywiście o sałatce gyros, która urzeka kubki smakowe mieszanką aromatycznego mięsa i chrupiącej kapusty pekińskiej. Sprawdźcie, jak ją przygotować!
Sezon na szparagi jest krótki, ale intensywny - warto więc skorzystać z okazji i skosztować wiosennego przysmaku: zupy szparagowej. Jest bardzo prosta do przygotowania, a przy tym pożywna i lekka. Sprawdźcie, zrobić ją krok po kroku!
Olej lniany produkowany jest z nasion lnu. Pozytywnie wpływa na nasze ciało, zarówno od wewnątrz, jak i na zewnątrz. Jak powstaje, jakie ma właściwości i jak go spożytkować w kuchni? Przyjrzyjmy się bliżej temu produktowi!
Szparagi możemy przechowywać około tygodnia w pojemniku z zimną wodą, by zachować je na dłużej możemy je zamrozić lub zamarynować.
Sezon na rodzinne grillowanie rozpoczął się już na dobre. Uwielbiacie soczyste mięsa i kiełbasy z dodatkiem musztardy? Jakie są rodzaje tej przyprawy i do czego najlepiej ją podawać? Koniecznie sprawdźcie poniżej!
Mąka pszenna to produkt, którego nie brakuje w żadnej polskiej kuchni. Czym się charakteryzuje, jakie wyróżniamy jej typy i czym ją zastąpić w przypadku uczulenia na zawarty w niej gluten? Odpowiedzi szukajcie poniżej!