Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Sztuka łączenia pokarmów
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Dietetyka

Sztuka łączenia pokarmów

Mieszane ze sobą składniki z różnych grup żywieniowych źle się wchłaniają, spowalniają myślenie i powodują problemy trawienne. Co wiemy na temat łączenia pokarmów i diety rozdzielnej? Oto kilka przydatnych informacji!

Jak zrobić koktajl truskawkowy?
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić koktajl truskawkowy?

Upalny dzień to najlepszy czas na przygotowanie pysznego i orzeźwiającego koktajlu truskawkowego! Jak zrobić taki napój i jakimi składnikami podbijać jego walory smakowe? Czytajcie poniżej!

Natka pietruszki - królowa wśród ziół
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Natka pietruszki - królowa wśród ziół

Doskonale sprawdza się jako dodatek do potraw, jak i ich element dekoracyjny. Skąd się wywodzi, co w sobie kryje i do czego najlepiej ją dodawać? Poniżej znajdziecie garść informacji na temat natki!

Jak zrobić sałatkę gyros?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić sałatkę gyros?

Już od kilku lat podbija nasze podniebienia! Mowa tu oczywiście o sałatce gyros, która urzeka kubki smakowe mieszanką aromatycznego mięsa i chrupiącej kapusty pekińskiej. Sprawdźcie, jak ją przygotować!

Jak zrobić zupę szparagową?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić zupę szparagową?

Sezon na szparagi jest krótki, ale intensywny - warto więc skorzystać z okazji i skosztować wiosennego przysmaku: zupy szparagowej. Jest bardzo prosta do przygotowania, a przy tym pożywna i lekka. Sprawdźcie, zrobić ją krok po kroku!

Olej lniany
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Olej lniany

Olej lniany produkowany jest z nasion lnu. Pozytywnie wpływa na nasze ciało, zarówno od wewnątrz, jak i na zewnątrz. Jak powstaje, jakie ma właściwości i jak go spożytkować w kuchni? Przyjrzyjmy się bliżej temu produktowi!

Jak przechowywać szparagi?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak przechowywać szparagi?

Szparagi możemy przechowywać około tygodnia w pojemniku z zimną wodą, by zachować je na dłużej możemy je zamrozić lub zamarynować.

 Musztarda - niezbędny dodatek
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Musztarda - niezbędny dodatek

Sezon na rodzinne grillowanie rozpoczął się już na dobre. Uwielbiacie soczyste mięsa i kiełbasy z dodatkiem musztardy? Jakie są rodzaje tej przyprawy i do czego najlepiej ją podawać? Koniecznie sprawdźcie poniżej!

Mąka pszenna i jej zamienniki
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Mąka pszenna i jej zamienniki

Mąka pszenna to produkt, którego nie brakuje w żadnej polskiej kuchni. Czym się charakteryzuje, jakie wyróżniamy jej typy i czym ją zastąpić w przypadku uczulenia na zawarty w niej gluten? Odpowiedzi szukajcie poniżej!