Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak długo piec ciasto francuskie?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak długo piec ciasto francuskie?

Na jak długo można wstawić do piekarnika ciasto francuskie? Wiele zależy od tego, jakie wypieki chcesz przygotować. Podpowiadamy, ile piec parówki w cieście francuskim, popularne koperty, croissanty czy tartę. Teraz na pewno nie przypalisz ciasta francuskiego!

Jak humanitarnie pozbawić karpia życia?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Boże Narodzenie

Jak humanitarnie pozbawić karpia życia?

Jeśli nie wiesz jak zabić karpia na Wigilię możesz poprosić, by ktoś zrobił to za ciebie lub wybrać mrożonego. Jednak ten jeden raz w roku decydujemy się zwykle na zakup żywej ryby. Tylko co z nią zrobić? Zobacz jak zabić karpia w sposób humanitarny.

Smakowite prezenty DIY – podaruj je bliskim
| Starszy Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 26
Boże Narodzenie

WSPÓŁPRACA REKLAMOWA

Smakowite prezenty DIY – podaruj je bliskim

Święta Bożego Narodzenia to czas spotkań z bliskimi, obdarowywania się prezentami, ale też przepysznego jedzenia. Zapach mandarynek przeplata się z aromatem grzanego wina i wonią świątecznych wypieków. Wraz z marką Kimbino przygotowaliśmy garść inspiracji, dzięki którym przygotujesz wyśmienite ciasta i ciasteczka, bez spędzania długich godzin na zakupach i w kuchni.

Jak ugotować zupę grzybową?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak ugotować zupę grzybową?

Suszone grzyby zalewamy wodą i odstawiany na kwadrans do namoknięcia. Po tym czasie gotujemy je do miękkości, a następnie łączymy z bulionem przygotowanym na bazie włoszczyzny. Zabielamy śmietaną i podajemy z ziemniakami lub makaronem.

Poznaj 11 ciekawostek na temat rogali świętomarcińskich!
  • 1
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729
Kulinarne ABC

Poznaj 11 ciekawostek na temat rogali świętomarcińskich!

Kto do tej pory nie wie, jak smakuje rogal świętomarciński, koniecznie musi to nadrobić! Rogale marcińskie są dla mieszkańców Poznania tym, czym dla Górali oscypek. Aby móc się nimi chwalić, trzeba jednak ściśle trzymać się przepisu... Poznaj tajniki wypieku rogali świętomarcińskich i ciekawostki na ich temat!

Proziaki, czyli proste placki na sodzie!
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729
Kącik Babci Halinki

Proziaki, czyli proste placki na sodzie!

Proziaki piecze się bezpośrednio na piecu, ale równie dobrze możesz użyć patelni. Mąkę, sodę, sól i kefir wymieszaj i zagnieć ciasto, wałkuj na grubość ok. 0,5 cm, wycinaj i smaż na suchej patelni na średnim ogniu. Zobacz, jakie to pyszne!