petronella
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 128, Artykułów: 14Sposób na wodnisty majonez
Szybki i łatwy sposób na majonez, aby zawsze wyglądał apetycznie i kusząco!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
petronella
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 128, Artykułów: 14Szybki i łatwy sposób na majonez, aby zawsze wyglądał apetycznie i kusząco!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Wielkanoc już niebawem, na naszych stołach nie może zabraknąć więc deserów w postaci mazurków, babek, keksów i oczywiście tradycyjnej paschy. Macie przepis na ten przysmak? Poniżej znajdziecie wskazówki jak go przygotować!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Ciasto Red Velvet przygotowujemy w formie tortu, pieczemy dwa blaty ciasta z czerwonym barwnikiem i przygotowujemy krem na bazie serka Philadelphia. Ciasta przekładamy przygotowaną masą. Brzmi łatwo, za to wygląda na dosyć skomplikowany wypiek. Oto jak zrobić Red Velvet Cake krok po kroku!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Krewetki możemy serwować na przekąskę, w sałatce lub jako danie główne, na przykład z makaronem.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Homara w całości wkładamy do wrzątku i gotujemy około 12 minut.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Ostrygi spożywamy na surowo z dodatkiem cytryny lub pieczone z dodatkiem masła.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Chcecie wystawić na próbę Waszą silną wolę. A może pragniecie zacząć zdrowo się odżywiać i doprowadzić do spadku masy ciała? Każdy z powodów jest dobry by na okres postu odmówić sobie sklepowych słodkości! Poniżej znajdziecie wskazówki jak spróbować odstawić słodycze i jak radzić sobie z pokusami. Zapraszamy!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Nie macie pomysłu jak w oryginalny i wystawny sposób podać jajka na Wielkanocny stół? Idealnym rozwiązaniem okażą się jajka po wiedeńsku. Przeczytajcie artykuł i zobaczcie jak przygotować to efektowne danie!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Przygotowanie jajek po benedyktyńsku to nie lada wyzwanie dla początkujących kucharzy! Jednak z naszymi poradami z pewnością sobie poradzicie. Sprawdźcie jak je przygotować!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449W naszym menu na Wielkanoc nie może zabraknąć tradycyjnej białej kiełbasy! Najsmaczniejsza jest ta domowej roboty podana z ćwikłą lub chrzanem. Sprawdźcie jak samemu przygotować ją w domu oraz jakie potrawy można z niej przyrządzić. Zapraszamy!