

Sposób na wodnisty majonez
Szybki i łatwy sposób na majonez, aby zawsze wyglądał apetycznie i kusząco!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Szybki i łatwy sposób na majonez, aby zawsze wyglądał apetycznie i kusząco!
Wielkanoc już niebawem, na naszych stołach nie może zabraknąć więc deserów w postaci mazurków, babek, keksów i oczywiście tradycyjnej paschy. Macie przepis na ten przysmak? Poniżej znajdziecie wskazówki jak go przygotować!
Ciasto Red Velvet przygotowujemy w formie tortu, pieczemy dwa blaty ciasta z czerwonym barwnikiem i przygotowujemy krem na bazie serka Philadelphia. Ciasta przekładamy przygotowaną masą. Brzmi łatwo, za to wygląda na dosyć skomplikowany wypiek. Oto jak zrobić Red Velvet Cake krok po kroku!
Krewetki możemy serwować na przekąskę, w sałatce lub jako danie główne, na przykład z makaronem.
Homara w całości wkładamy do wrzątku i gotujemy około 12 minut.
Ostrygi spożywamy na surowo z dodatkiem cytryny lub pieczone z dodatkiem masła.
Chcecie wystawić na próbę Waszą silną wolę. A może pragniecie zacząć zdrowo się odżywiać i doprowadzić do spadku masy ciała? Każdy z powodów jest dobry by na okres postu odmówić sobie sklepowych słodkości! Poniżej znajdziecie wskazówki jak spróbować odstawić słodycze i jak radzić sobie z pokusami. Zapraszamy!
Nie macie pomysłu jak w oryginalny i wystawny sposób podać jajka na Wielkanocny stół? Idealnym rozwiązaniem okażą się jajka po wiedeńsku. Przeczytajcie artykuł i zobaczcie jak przygotować to efektowne danie!
Przygotowanie jajek po benedyktyńsku to nie lada wyzwanie dla początkujących kucharzy! Jednak z naszymi poradami z pewnością sobie poradzicie. Sprawdźcie jak je przygotować!
W naszym menu na Wielkanoc nie może zabraknąć tradycyjnej białej kiełbasy! Najsmaczniejsza jest ta domowej roboty podana z ćwikłą lub chrzanem. Sprawdźcie jak samemu przygotować ją w domu oraz jakie potrawy można z niej przyrządzić. Zapraszamy!