Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Proszek do pieczenia bez fosforanów
renatka1 renatka1 | Złoty Ekspert | Przepisów: 558, Artykułów: 4
Porady

Proszek do pieczenia bez fosforanów

Coraz więcej mówi się o szkodliwym wpływie fosforanów na zdrowie. Pieczemy ciasta w domu używając proszku do pieczenia - czy istnieje jakiś zdrowszy zamiennik tego produktu? Przeczytajcie!

Jak zrobić chrzan na Wielkanoc?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić chrzan na Wielkanoc?

Chrzan to obowiązkowy element świątecznego stołu - pasuje do jaj, białej kiełbasy, żurku czy pasztetu. Nie macie sprawdzonego przepisu na ten aromatyczny dodatek? Zobaczcie jak go zrobić!

Jak zrobić i udekorować mazurka?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić i udekorować mazurka?

Wielkanocne ciasta są nie tylko słodkim dopełnieniem świąt, ale także oryginalną i barwną ozdobą stołu. Nie wiecie jak zrobić i ciekawie przyozdobić tradycyjnego mazurka? Koniecznie przeczytajcie artykuł!

Jedzmy orzechy na zdrowie!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jedzmy orzechy na zdrowie!

Orzechy nie od dziś uważane są za jedne z najzdrowszych przekąsek na świecie. Czy w Waszej diecie pojawiają się wystarczająco często? Przeczytajcie poniższy artykuł i wybierzcie swoje ulubione gatunki!

 Naturalnie barwione jajka
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wielkanoc

Naturalnie barwione jajka

Zbliża się wiosenny czas, a wraz z nim długo wyczekiwana Wielkanoc. Jednym ze zwyczajów przedświątecznych jest przygotowanie pisanek. Jak je zrobić w domowym zaciszu bez dodatku sztucznych barwników? Poniżej znajdziecie odpowiedź!

Aromat Wielkanocy
  • 4
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wielkanoc

Aromat Wielkanocy

Czas Wielkanocy kojarzy nam się z przedwiośniem, nowalijkami i potrawami serwowanymi na naszych stołach. Jakie dania, przyprawy i dodatki powodują, że aromat świąt na długo zostaje w naszej pamięci? Sprawdźcie!