

Domowe sposoby na grzyby
Domowe przetwory z grzybów to doskonały sposób na zachowanie letnich i jesiennych dobrodziejstw lasu. Nie macie pomysłu na ocalenie ich smaku na zimę? W artykule podpowiadamy jak najlepiej je przygotować!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Domowe przetwory z grzybów to doskonały sposób na zachowanie letnich i jesiennych dobrodziejstw lasu. Nie macie pomysłu na ocalenie ich smaku na zimę? W artykule podpowiadamy jak najlepiej je przygotować!
Tykwa to jedna z najstarszych roślin uprawnych na świecie. Już od 12 tysięcy lat uprawia się ją w Afryce i Indiach a w Egipcie znana od ponad 3000 lat przed naszą erą. Przeczytaj więcej o tym starożytnym warzywie.
Grzyby mają doskonały wpływ na zdrowie człowieka. Z badań wynika, że grzyby, które dodamy do naszej diety pomagają w odchudzaniu, wzmacniają odporność i zwalczają choroby. Jedzmy grzyby na zdrowie!
Rozpoczyna się sezon na grzybobranie. Poza powszechnie znanymi gatunkami grzybów, w lesie znaleźć można mniej popularne okazy, które zachwycą podniebienie nawet największych smakoszy. Przeczytajcie artykuł i dowiedzcie się czegoś o pysznych pieniążkach!
Czy wiesz, jak wiele wspaniałych dań możesz przygotować z ciecierzycy? To warzywo jest nie tylko smaczne, lecz także zdrowe. Skorzystaj z naszych sprawdzonych przepisów!
Uszak bzowy nazywany jest także uchem Judasza. Stare legendy głoszą, że Judasz powiesił się właśnie na krzewie czarnego bzu. Zdarzyło Wam się kosztować dania z tymi legendarnymi grzybami? Zapraszamy do zapoznania się z ich charakterystyką!
To kwiaty, które rosną na krzakach ukrytych pomiędzy skalnymi szczelinami. W Polsce nie cieszą się zbyt dużą popularnością, mimo że to doskonała przyprawa do wielu dań. Co warto wiedzieć o kaparach?
Bambus należy do rodziny traw. Podgrupa kilku odmian bambusów olbrzymich to największe źdźbła trawy osiągające średnicę do 30 cm i wysokość do 35 metrów. Kwitnie rzadko, niektóre gatunki raz na 65 do 120 lat. Przeczytaj więcej ciekawych informacji o tej roślinie!
Smardze są jednymi z najsmaczniejszych grzybów na świecie. Aromatyczne i delikatne wczesną wiosną rozpoczynają sezon na grzybobranie. Sprawdźcie jakie dania można przyrządzić z dodatkiem tych grzybów.
Znajomi zaskoczyli Cię niezapowiedzianą wizytą, więc potrzebujesz przygotować coś szybko i smacznie? Już nie musisz się martwić. Skorzystaj z naszych przepisów na błyskawiczną kolację!