Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Ciasta na Boże Narodzenie
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Boże Narodzenie

Ciasta na Boże Narodzenie

Na świątecznych stołach z pewnością pojawią się tradycyjne serniki, makowce i pierniki - warto również urozmaicić te chwile o oryginalne, pełne słodkich dodatków ciasta. W artykule znajdziecie mnóstwo ciekawych przepisów na wypieki. Zapraszamy!

6 przepisów na wigilijną kapustę
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Boże Narodzenie

6 przepisów na wigilijną kapustę

Pyszna kapusta to idealny produkt na potrawę wigilijną. Nasze babcie i mamy mają na nią swoje sprawdzone receptury. A Wy w jakim wydaniu lubicie ją najbardziej? Zobaczcie najlepsze pomysły na wigilijną kapustę!

Inspirujące dania z karpiem w roli głównej
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Boże Narodzenie

Inspirujące dania z karpiem w roli głównej

Ta wspaniała ryba to obowiązkowa kulinarna pozycja na wigilijnym stole. Można go podawać na wiele sposobów, począwszy od tradycyjnego - smażonego na patelni po wykwintne zupy z jego dodatkiem. Zobaczcie nasze przepisy na ten rybny przysmak. Zapraszamy!

Jak zrobić sałatkę śledziową?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sałatkę śledziową?

Do przygotowania sałatki śledziowej potrzebujemy wymoczonych śledzi oraz wybranych, pokrojonych dodatków: jajek, ziemniaków, cebuli i pikli. Całość mieszamy z dodatkiem łyżki majonezu.

9 propozycji na świąteczne mięso
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Boże Narodzenie

9 propozycji na świąteczne mięso

W bożonarodzeniowym menu nie może zabraknąć soczystych, aromatycznych mięs, doskonałych zarówno na gorąco jak i na zimno. Pokażemy Wam kilka najbardziej sprawdzonych przepisów. Zapraszamy do zapoznania się z nimi!

Jak zrobić sos żurawinowy?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sos żurawinowy?

Suszona żurawina, woda, miód i przyprawy- tyle wystarczy by przygotować sos żurawinowy. Wykorzystamy go do wielu smacznych i wyszukanych dań.

Jak zrobić paszteciki?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić paszteciki?

Paszteciki przygotowujemy z ciasta francuskiego, drożdżowego lub kruchego, w które zawijamy ulubiony farsz i pieczemy w piekarniku do zrumienienia.

Jak zrobić kluski z makiem?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić kluski z makiem?

Do przygotowania klusek z makiem potrzebujmy makaronu, maku, miodu, orzechów i suszonych owoców. Jest to jedno z tradycyjnych dań Bożonarodzeniowych.