Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Pomysły na pierogi wigilijne
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Boże Narodzenie

Pomysły na pierogi wigilijne

Na wigilijnym stole zgodnie z polskim zwyczajem pierogów zabraknąć nie może. Choć znamy je od dzieciństwa zapewne wszystkich wariacji nie spróbowaliśmy. Czas Świąt to między innymi czas miłych niespodzianek. Zaskoczmy więc naszych najbliższych nowymi pomysłami na świąteczne pierożki.

Jak przechowywać pierniki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak przechowywać pierniki?

Pierniki przechowuje się w szczelnie zamkniętym pojemniku: metalowej puszce, słoiku lub pojemniku na żywność. Dzięki temu będą się one nadawały do spożycia nawet przez kilka miesięcy.

Jak zrobić rybę po grecku?
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić rybę po grecku?

Aromatyczna i delikatna w smaku ryba po grecku zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia. Nie wiecie jak ją przygotować by zachwyciła wszystkich? W poniższym artykule podpowiadamy jak tego dokonać!

Przepisy na świąteczne przekąski
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Boże Narodzenie

Przepisy na świąteczne przekąski

Sałatki to niezastąpione przekąski świąteczne. Królują na stołach w najróżniejszych kombinacjach. Sprawdźcie, która z naszych propozycji najlepiej sprawdzi się w Waszych domach. Zapraszamy!

Jak zrobić placki z kalarepy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić placki z kalarepy?

Do wykonania placuszków warzywnych potrzebujemy mąkę, utartą kalarepę, natkę pietruszki, trochę cebuli, jajko i przyprawy. Są proste, niezwykle aromatyczne i chrupiące. Pycha!

Jak zrobić surówkę z kalarepy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić surówkę z kalarepy?

Kalarepa najzdrowsza jest jedzona na surowo. W połączeniu ze świeżą marchewką i jabłkiem daje pyszną, zdrową surówkę, która świetnie pasuje jako dodatek do mięsnego obiadu.

Jak zrobić sałatkę waldorf?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sałatkę waldorf?

Bazą dla sałatki waldorf jest drobno pokrojony świeży seler oraz surowe jabłko. Dodajemy do tego namoczone rodzynki, orzechy włoskie, sok z cytryny oraz sos zrobiony na bazie majonezu lub jogurtu naturalnego. Całość łączymy z rukolą.

Jak zrobić kompot z czereśni?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić kompot z czereśni?

Owoce, cukier, słoik i woda – tyle wystarczy, aby przygotować prosty, słodki kompot z czereśni. Tak wykonany w spiżarni może przeleżeć nawet kilka lat.