redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jak jeść kumkwat?
Kumkwat można jeść na surowo, razem ze skórką. Można go również dodać do deserów, sałatek i koktajli, jak również zrobić z niego dżem lub marmoladę.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kumkwat można jeść na surowo, razem ze skórką. Można go również dodać do deserów, sałatek i koktajli, jak również zrobić z niego dżem lub marmoladę.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Omlet z warzywami powstaje na dwa sposoby. Można warzywa wykorzystać jako farsz do gotowego omletu lub dodać do masy jajecznej i usmażyć wszystko na jednej patelni.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Masę cukrową należy rozwałkować i wyciąć z niej przy pomocy kieliszka kółka. Następnie całość się ze sobą zlepia, tworząc różę, tulipana lub inny kwiat.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kaszę bulgur gotuje się w wodzie. W zależności od jej grubości, proporcje płynu będą inne. Na pół szklanki grubej kaszy przypada 1 szklanka wody, przy drobnej – ¾ szklanki.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Kapusta starta na tarce, mięso mielone, jajka i ryż lub kasza. Te składniki wystarczą, by zrobić gołąbki bez zawijania. Z masy robimy pulpety i zapiekamy. Gołąbki bez zawijania robi się naprawdę szybko, a ich smak cię zaskoczy!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Ze względu na specyficzny słodko-mdły smak i konsystencję, ricotta jest trudna do zastąpienia. Dobrymi zamiennikami będą: serek kremowy, twaróg lub mascarpone.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Chili con carne podajemy z ryżem, pokruszonymi nachosami lub guacamole.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jagody goji można jeść bez wcześniejszej obróbki termicznej. Można je dodać do jogurtu, płatków, dietetycznych batonów lub zaparzyć jak herbatę.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Koktajl bananowy robi się poprzez zmiksowanie bananów z innymi owocami, jogurtem lub mlekiem. Do mieszanki można dodać także lód i lody waniliowe, dzięki czemu otrzymamy shake’a.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Chipsy można zrobić z ziemniaków, jabłek, jarmużu lub bananów. Wystarczy dany składnik pokroić na cienkie plasterki, usmażyć lub upiec w piekarniku i posypać przyprawami.