redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Jak gotować ciecierzycę?
Suchą ciecierzycę namaczamy przez 12 godzin w wodzie, a następnie odcedzamy. Gotujemy przez 1,5 godziny do miękkości.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Suchą ciecierzycę namaczamy przez 12 godzin w wodzie, a następnie odcedzamy. Gotujemy przez 1,5 godziny do miękkości.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zieloną kawę w ziarnach należy zagotować przez 12 minut w garnku z wodą i odsączyć przygotowany napar. Rozcieńczony wodą podajemy na ciepło lub z kostkami lodu.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Pieczenie drożdżówek zajmuje około 20-30 minut w temperaturze 180 st. C. Upieczone nadają się od razu do jedzenia.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Mleko kokosowe ubija się po uprzednim schłodzeniu w lodówce. Następnie gęstą część przekłada się do miski i miesza mikserem. Z gotowej masy można zrobić krem do tortu.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Flaki doprawia się głównie majerankiem i papryką w proszku. Lepszy smak dania uzyskuje się również dzięki dodatkowi marchewki, pora lub selera.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Smak rosołu, oprócz tradycyjnych przypraw, można wzbogacić poprzez dodatek trawy cytrynowej, imbiru, palonej cebuli lub chili.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Na oleju kokosowym możemy smażyć naleśniki, jajka, mięso oraz warzywa. Jest po części bezwonny, dlatego nie zmienia smaku potraw.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Twaróg można usmażyć na patelni a gdy zrobi się ciągnący – mamy smażony ser. Można go przygotować bez dodatków lub z przyprawami, np. pieprzem.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Przegrzebki to mięczaki należące do gatunku małży. Cenione są za swoje walory zdrowotne i kulinarne.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Strogonowa z wieprzowiny przygotujemy z szynki lub karkówki dusząc mięso z pozostałymi składnikami przez 40 minut w dużym garnku.