Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak zrobić mus jabłkowy?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić mus jabłkowy?

Mus jabłkowy przygotowujemy z pokrojonych jabłek z dodatkiem soku z cytryny i cynamonu. Dusimy w garnku do miękkości przez 15-20 minut. Jak długo można go przechowywać? Sprawdź!

Jak zrobić bezę wegańską?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić bezę wegańską?

Bezę wegańską przygotowujemy na bazie aquafaby, czyli wody z puszki po cieciorce. Miksujemy wraz z cukrem do uzyskania puszystej masy i pieczemy w temperaturze 65 stopni Celsjusza przez 2 godziny.

Jak zrobić czekoladki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić czekoladki?

Najprostsze czekoladki robi się z roztopionej czekolady deserowej, śmietanki i masła. Z gotowej masy formuje się kulki i obtacza je w kakao lub wiórkach kokosowych.

Jak ugotować rybę na parze?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak ugotować rybę na parze?

Gotowanie ryby na parze zajmuje od 15 do 20 minut w zależności od wielkości kawałków. Aby nie była mdła, wcześniej naciera się ją ziołami i przyprawami za wyjątkiem soli.

Jak oskrobać lina?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak oskrobać lina?

Lin posiada drobną łuskę, której nie trzeba skrobać. Jeśli jednak się uprzemy, można to zrobić przy pomocy skrobaczki lub noża.

Jak przyrządzić dzika?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak przyrządzić dzika?

Mięso z dzika przed przygotowaniem powinno skruszeć, czyli po wypatroszeniu przez kilka dni wiesza się go w chłodnym i przewiewnym miejscu.

Jak przechowywać łuskane orzechy włoskie?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak przechowywać łuskane orzechy włoskie?

Obrane orzechy włoskie najlepiej jest przechowywać w szklanym lub plastikowym pojemniku w temperaturze pokojowej. Można je także umieścić w lodówce, co sprawi, że dłużej będą zdatne do spożycia.