Jak zrobić kluski?
Do przygotowania klusek potrzebujemy przede wszystkim mąki, wody, jajek. Do niektórych dodajemy także gotowane lub surowe ziemniaki czasami twaróg.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Do przygotowania klusek potrzebujemy przede wszystkim mąki, wody, jajek. Do niektórych dodajemy także gotowane lub surowe ziemniaki czasami twaróg.
Szynkę gotujemy w wodzie z czosnkiem, jałowcem, zielem angielskim, solą i pieprzem.
Bitki wieprzowe przygotowujemy z mięsa, które lekko rozbijamy, przypraw, oleju i dodatku wody. Najpierw je obsmażamy, a następnie dusimy do miękkości.
Smażony, pieczony, czy parowany sandacz w każdej postaci smakuje wybornie.
Pierogi wrzucamy do gorącej, osolonej wodzie i gotujemy od wypłynięcia na powierzchnie przez około 2 minuty.
Płatki owsiane zawierają 366 kcal w 100 g.
Do przygotowania chałki potrzebujemy mąki, cukru, oleju, żółtek, drożdży, soli oraz wody.
Mascarpone robi się z podgrzanej śmietany kremówki. Cały proces zajmuje mniej niż godzinę.
Szynkę wieprzową można upiec, usmażyć lub zrobić z niej bitki. Każde z tych dań doskonale smakuje podaje z ziemniakami i surówką z marchewki lub buraków.
Dorsza przeznaczonego do smażenia panieruje się w przyprawach i mące. Rybę przeznaczoną do smażenia lub suszenia umieszcza się na krótko w roztworze soli.